SKŁADNIKI
Sea Spaghetti*
(Himanthalia elongata) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Suszone w temperaturze poniżej
42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w
wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20
minut.
Po namoczeniu Spaghetti powiększa objętość do pięciu razy w stosunku
do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 15
minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 190,4 kcal / 787,9 kJ;
Tłuszcz: 2,6
g;
Białko: 9,3 g;
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g;
Węglowodany:
14,4 g;
W tym cukry : < 0,5 g;
Błonnik: 36,1 g;
Sód: 3,37
g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA