BLOG
Data dodania: 16-03-2016
OLEJ KOKOSOWY W PRAKTYCE
1. JAKI OLEJ KOKOSOWY WYBRAĆ?
Na rynku jest szeroki wybór olejów kokosowych. Niestety wiele z nich nie posiada tych cudownych właściwości które może dać olej kokosowy.
Należy wybierać tylko olej nierafinowany który jest tłoczony na zimno najlepiej z certyfikatem ekologicznym. Mamy wtedy gwarancję, że produkt jest bezpieczny dla naszego zdrowia. Ma on piękny lekko kokosowy zapach i smak który nadaje potrawom orientalnego aromatu.
2. PRZY ODCHUDZANIU
Olej kokosowy przyspiesza przemianę materii dzięki zawartym tłuszczom MCT które nie odkładają się w naszym ciele a od razu zamieniają się w energię. Wystarczy codziennie dodać 15-30 ml oleju kokosowego do sałatki, owsianki czy koktajlu owocowo-warzywnego.
3. IDEALNY DO SMAŻENIA
Olej kokosowy doskonale sprawdza się do smażenia gdyż posiada wysoką temperaturę dymienia. Dlatego nie pali się i nie jełczeje, nadaje potrawom orientalny charakter.
4. WSZECHSTRONNY NATURALNY KOSMETYK
Stosowany od dawien dawna w krajach egzotycznych przynosi kobietom ulgę skórze i włosom zmęczonym słońcem. Olej kokosowy nadaje się od stóp do głów. Na włosy jako odżywcza maseczka po której włosy są miękkie lśniące i odżywione. Na ciało jako balsam lub w połączeniu z grubą solą morską stworzy nam doskonały peeling. Na twarz jako środek do demakijażu oczu i twarzy. Szybko usuwa nawet mocny makijaż. Na dłonie stopy i paznokcie po których będą aksamitne i miękkie. Sprawdza się również zamiast oliwki dla dzieci.
5.OLEJ KOKOSOWY TO NATURALNY ANTYBIOTYK
Przejdź do strony głównej
OLEJ KOKOSOWY W PRAKTYCE
1. JAKI OLEJ KOKOSOWY WYBRAĆ?
Na rynku jest szeroki wybór olejów kokosowych. Niestety wiele z nich nie posiada tych cudownych właściwości które może dać olej kokosowy.
Należy wybierać tylko olej nierafinowany który jest tłoczony na zimno najlepiej z certyfikatem ekologicznym. Mamy wtedy gwarancję, że produkt jest bezpieczny dla naszego zdrowia. Ma on piękny lekko kokosowy zapach i smak który nadaje potrawom orientalnego aromatu.
2. PRZY ODCHUDZANIU
Olej kokosowy przyspiesza przemianę materii dzięki zawartym tłuszczom MCT które nie odkładają się w naszym ciele a od razu zamieniają się w energię. Wystarczy codziennie dodać 15-30 ml oleju kokosowego do sałatki, owsianki czy koktajlu owocowo-warzywnego.
3. IDEALNY DO SMAŻENIA
Olej kokosowy doskonale sprawdza się do smażenia gdyż posiada wysoką temperaturę dymienia. Dlatego nie pali się i nie jełczeje, nadaje potrawom orientalny charakter.
4. WSZECHSTRONNY NATURALNY KOSMETYK
Stosowany od dawien dawna w krajach egzotycznych przynosi kobietom ulgę skórze i włosom zmęczonym słońcem. Olej kokosowy nadaje się od stóp do głów. Na włosy jako odżywcza maseczka po której włosy są miękkie lśniące i odżywione. Na ciało jako balsam lub w połączeniu z grubą solą morską stworzy nam doskonały peeling. Na twarz jako środek do demakijażu oczu i twarzy. Szybko usuwa nawet mocny makijaż. Na dłonie stopy i paznokcie po których będą aksamitne i miękkie. Sprawdza się również zamiast oliwki dla dzieci.
5.OLEJ KOKOSOWY TO NATURALNY ANTYBIOTYK
Olej kokosowy może być uważany jako naturalny antybiotyk gdyż około połowa kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym to kwas laurynowy, który działa antybakteryjnie, antywirusowo i grzybobójczo. Niszczy wirusy powodujące grypę, opryszczkę, odrę, wirusy zapalenia wątroby typu C, potrafi zwalczyć gronkowca złocistego,bakterie powodujące wrzody, infekcje gardła, infekcje dróg moczowych, choroby dziąseł i inne infekcje,zapobiega paradontozie i próchnicy.
Przejdź do strony głównej